top of page
Caută

Cum să ai mai multe cliente în următorul sezon începând de astăzi?


Astăzi avem un articol dedicat tuturor fetelor pasionate de machiaj, care lucrează in acest domeniu fie că sunt la început de drum sau au deja câțiva ani de experiență.


Gata, putem respira și putem vorbi liniștite deoarece sezonul super aglomerat al nunților oficial s-a închis. Sper că a fost și la voi la fel de aglomerat dacă nu ei bine acum este momentul să îl faceți să fie mai aglomerat. 'Dar credeam că s-a închis' probabil gândiți, așa este dar acuma începe munca voastră pentru următorul sezon și acuma începeți să îl faceți mai profitabil pentru anul urmator.


Exista două categorii de make-up artiști, prima categorie este cea care are cliente și muncește de la 5 dimineața până la 8 seara, vineri, sâmbătă și duminică. Pentru voi fete minunate si harnice promit că voi reveni cu un articol pentru că așa un program nu este normal.


Cea de-a doua categorie, make-up artistele la început de drum care poate au 2-3 cliente/ sâmbătă/weekend. Cu voi aș vrea să discut astăzi și să vă atrag un semnal de alarmă astfel ca în urmatorul sezon să nu mai repetați povestea tristă din acest an.


Știai că tot ce faci în perioada aceasta de pauză (cât este durata postului) se reflectă in anul următor? Este o perioadă de care trebuie sa profiti mai ales că nu ai atat de mult delucru, nu ești obosită și mai ales succesul tau depinde de tine. Ai auzit bine, succesul tău depinde doar de TINE!


Să lăsăm poveștile și să trecem la acțiune!

Ce trebuie să faci concret in această perioadă astfel încât să te asiguri că în sezonul următor vei avea mai multe cliente și vei câștiga mai mulți bani.














  1. Promovare. Nu ai nicio scuză să nu te promovezi. Este momentul să postezi machiaje realizate de tine în sezon, sau să începi să realizezi pe diferite modele diverse machiaje care îți plac astfel clientele să vadă că activitatea ta continuă și să rămâi mereu în gândul lor.

  2. Portofoliu. Fetele care finalizează cursurile la noi știu cât de MUST HAVE este acest portofoliu. Ai obligatoriu nevoie de un portofoliu dacă ești la început deoarece acesta este cartea ta de vizită. Portofoliul te ajută pe partea de promovare, diferențiere față de concurență,atragerea de oportunități (reviste, emisiuni tv, proiecte,etc) dar te și ajută dacă îți dorești pe viitor să participi la concursuri.

  3. Perfecționare. Fie ca ai terminat un curs de bază sau lucrezi de 11 ani ca mine, ai nevoie mereu să te perfecționezi. Trendurile se schimbă mereu, produsele și formulele lor se schimbă lunar astfel ai mare nevoie să rămâi mereu în trand și să îți faci update la tot ce este nou. Pe mine această perioadă 'ma prins' în 8 luni de sarcină dar tot îmi iau cursuri online să văd diferite tehnici de la cei mai mari traineri. Când te oprești din învățare ești un om mort, nu te poți dezvolta și bineînțeles că nu vei putea să îți atingi obiectivele.

  4. Învățare. La acest punct nu mă refer la partea de makeup despre care am vorbit anterior și mă refer la partea de management și marketing. Pe lângă faptul că suntem make-up artiști suntem si antreprenoare adică trebuie să avem grijă de afacerea noastră și să învățăm cum o putem conduce mai bine. Aici începe diferențierea între afacerile mici și cele care cresc mereu. Te încurajez să citești cărți de specialitate, să asculți podcasturi și să fi mereu curioasă despre cum poți să îți schimbi partea de mindset, sa dezvolți afacerea și astfel să îți îndeplinești toate obiectivele.


În ziua de astăzi internetul este plin de informații doar că informația fără aplicare este doar informație. Așa că te încurajez ba nu chiar te oblig să aplici tot ce înveți, de exemplu vizionezi un curs de make-up online a doua zi pune in aplicare ce ai văzut acolo. Dacă în schimb ești tipul de persoană care iubește interacțiunea atunci îți recomand să faci un curs de perfecționare ( pe site poti vedea ce cursuri de perfecționare avem, click pe butonul de mai jos)





Sper că acest articol să fie de folos și mai sper totuși că din timpul tău limitat îmi vei lăsa o mica părerea pe contul meu de Instagram alexandra.ardeleanmua astfel să văd că informația a ajuns unde trebuie și astfel mă vei încuraja ca pe viitor să scriu mai multe articole de acest gen.


Până data viitoare vă îmbrățișez cu drag și rămâneți alături de noi atât pe Instagram (creativeacademyro) cât și pe FB. Dacă va placut acest articol lăsați un comentariu și noi vom mai face și altele!


Mult succes!


Alexandra Ardelean

Creative Academy



163 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok
bottom of page